El programa cultural Art jove, promogut per l’Institut Balear de la Joventut de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha atorgat els seus premis als respectius guanyadors. Han estat aquests:

CERTAMEN D’ARTS PLÀSTIQUES

El Jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 2.000 euros per produir una exposició monogràfica, a la instal•lació ‘Vacaciones en Menorca 2012’ de Bartomeu Sastre Grimalt i una menció especial sense dotació econòmica a la instal•lació ‘Terra ignota’, de Natxa Pomar Escarda.

CERTAMEN DE FOTOGRAFIA COOPERART 2012

El jurat va triar, dins la categoria de Millor col•lecció, un primer premi dotat amb 1.000 euros, a la col•lecció ‘Markets’ de David Tur Cardona; dins la categoria de Millor fotografia, un primer premi dotat amb 500 euros, per a la fotografia número 1 de la col•lecció ‘El cercle indi de té, llet i descans’ de Núria Alemany Abrines i, dins aquesta mateixa categoria i sense dotació econòmica, es va fer una menció especial a la fotografia número 2 de la col•lecció ‘Ruralitat, sostenibilitat i alimentació: matinades en moviment’ d’Alberto Díaz Diego.

CERTAMEN D’AUDIOVISUALS

Els guanyadors del Certamen d’Audiovisuals han estat Javi Pueyo i el seu curtmetratge ‘Rates’ (primer premi de 2.000 euros), Margalida Melià pel seu treball ‘El síndrome del calcetín desaparejado’ (segon premi dotat amb 1.000 euros), i el curtmetratge ‘Dim Sum Dance Some’ de Fernando Bauzà, el qual va rebre una menció especial sense dotació econòmica.

CERTAMEN DE MÚSICA PER A JOVES INTÈRPRETS (SOLISTES)

El jurat va triar Germán Guillén Alcocer (clarinet) per al primer premi amb una dotació de 1.000 euros i Álvaro Renard López (oboè) per al segon premi de 500 euros.

CERTAMEN D’ARQUITECTURA ÒPERA PRIMA

El Jurat va donar el primer premi, dotat amb 3.000 euros, al projecte de Javier Rosselló García-Ruiz i Ester Morro Massanet per ‘Centro social y plaza pública’, i va fer una menció especial sense dotació econòmica al projecte ‘Baix des Pujol’ de Lluís Miguel Galmés Trueba i Montserrat Ruiz Ortega.